Klankbord

Therapeutische gitaarles

In het leven kom je soms door omstandigheden tot vertraging en soms zelfs tot stilstand. Dit kan op fysiek, geestelijk en/of emotioneel vlak zijn. Het is dan zaak om daar even bij stil te staan en daarna weer in beweging te komen. Ik help je graag om door middel van de gitaar en de muziek weer letterlijk jouw trilling (klank) en slagkracht (ritme) te vinden. In dit proces leer je jezelf en de gitaar kennen, waardoor je je eigen muzikale kracht kunt ontdekken en gitaar leert spelen.

Geschikt voor: Kinderen en volwassenen.

Therapeutische gitaarles met als doel heling/persoonlijke ontwikkeling en groei.

Therapeutische muziekles

Ben je vastgelopen in je proces of heb je behoefte aan troost en kracht? Muziek kan hierbij een belangrijke rol spelen als voedsel voor de ziel. Samen gaan we ontdekken door middel van gesprekken en veel luisteren welke (therapeutische) muziek je zou kunnen helpen om weer stroming te gaan ervaren. Muziek als medicijn om je liefde voor jezelf en het leven te hervinden en weer in je juiste “flow” te komen.

Therapeutische muziekles met als doel heling/persoonlijke ontwikkeling en groei

Foto: Mieke Wijnen

Wetenschap

In de wetenschap is inmiddels herhaaldelijk aangetoond dat muziek een angst remmende en helende werking heeft. Zo wordt er al op veel operatiekamers muziek gedraaid tijdens de operatie met positieve resultaten erna in het herstel van de patiënt. Ook bij ziektes als alzheimer, dementie heeft muziek een remmende en herstellende werking.

Ik wil graag deze kracht van muziek als medicijn voor iedereen toegankelijk maken. Middels de muzische weg breng ik je in stappen(toonladder) weer terug in je gevoel en komt er ruimte voor groei.

Kinderen en volwassenen met een gave of beperking zijn van harte welkom, soms blijkt een gave een beperking en een beperking een gave (en vaak gaan ze hand in hand).

Na 30 jaar ervaring met mensen en muziekdidactiek en methodiek heb ik geleerd intuïtief zowel letterlijk als figuurlijk de juiste toon te vinden en snaar te raken voor een volgende stap in het proces die bij elk mens weer uniek is. 

Voor een afspraak, locatie of prijzen zie de informatiepagina.

Vragen

Heb je vragen? Stel ze via onderstaand contactformulier: